WMO
Loopt het niet lekker of gaan er gevoelsmatig steeds dingen mis? Dan is het fijn als er iemand naast je staat die naar je luistert, je begrijpt, je opvangt en die samen met jou zoekt naar oplossingen. Oplossingen die bij jou passen, omdat ieder mens nu eenmaal uniek is.
Wij vinden het belangrijk om mensen in hun waarde te laten. Beperkingen, schaamte, terugval, moedeloosheid, het hoort er allemaal bij. Wij vinden het belangrijk dat jij daarbij zelf de regie houdt en samen met jouw begeleider bekijkt hoe jij het beste kunt werken aan jouw eigen gestelde doelen.
We kijken altijd naar de krachten en talenten en betrekken daar graag jouw omgeving bij. Mensen en hun omgeving zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit doen wij door middel van een netwerkintake en organiseren van een netwerkberaad.
Aan de hand van een begeleidingsplan borgen we de vooraf gemaakte afspraken, tussentijdse veranderingen en jouw doelen. Zo ontwikkel jij jezelf, blijven wij naast jou staan. Samen trainen wij de gewenste vaardigheden om zo toe te werken naar zoveel mogelijk zelfredzaamheid. De Zelfredzaamheid-Matrix (ZRM) is een vast onderdeel in onze begeleidingstrajecten. Jouw begeleidingstraject wordt vormgegeven volgens het 8-stappenmodel en de Individuele Rehabilitatie Benadering.
Ambulante begeleiding (18+) kan geboden worden in de volgende gemeenten van Friesland:
- Smallingerland
- Tytsjerkstradiel
- Achtkarspelen
- Oostellingwerf
- Opsterland
- Heerenveen
- De Fryske Marren
Jeugdhulp
De opgave om een jongere te helpen ligt meestal op verschillende gebieden tegelijk, bijvoorbeeld thuis, op school, financiën en huisvesting. Daar aan werken vraagt onderling vertrouwen en dat is soms best moeilijk.
'Juist het samen leren, gebruik maken van wat je wel weet, levert nieuwe inzichten op.'
We kijken altijd naar de krachten en mogelijkheden van alle betrokkenen. Jongeren en hun omgeving zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom betrekken wij altijd het gezin en andere belangrijke personen door middel van een netwerkberaad.
- Voor gezinnen met jeugdigen in de leeftijd van 15 tot 23 jaar.
- jeugdigen die vastlopen in hun ontwikkeling.
- jeugdigen die zorgelijk en/of risicovol gedrag laten zien.
- Voor ouders die vastlopen bij de opvoeding van hun kind(eren).
- Voor wijkteams die met het gezin concluderen dat intensievere zorg nodig is.
Wij bieden hulp vanuit de volgende profielen:
- Profiel A; Enkelvoudige Specialistische Jeugdhulp
- Profiel B: Meervoudige Specialistische Jeugdhulp
- Profiel E: Begeleiding en ondersteuning
Kosten/vergoedingen
Om in aanmerking te komen voor een thuisbegeleider van de Pi-Groep, heb je een beschikking nodig van de gemeente. Hiervoor kun je je melden bij het wijk/gebiedsteam in jouw woonplaats. Zij bekijken met jou welke zorg passend is.
Jongeren
Voor jongeren onder de 18 jaar kan de huisarts of een voogdij instelling hier ook iets in betekenen. Deze professionals kijken met jou welke zorg passend is. Voor jongeren tot 18 jaar vergoedt de gemeente de begeleiding en ondersteuning door Pi-Groep. Je valt dan onder de Jeugdwet en daarom kost onze zorg jou geen geld.
Volwassenen
Vanaf 18 jaar worden de trajecten vaak vergoed vanuit de WMO. Hierbij kan het zijn dat je een wettelijke verplichte eigen bijdrage moet betalen aan het CAK. Meer informatie over de wettelijk verplichte eigen bijdrage kan je vinden op www.hetcak.nl. Hierin kunnen wij jou ook informeren.